Історія (біографія) гурту Dark Tranquillity

Dark Tranquillity - дез-метал гурт зі Швеції, основоположниками якого є Мікаель Станне і Ніклас Сундін. До першого складу, крім вищезгаданих гітаристів, входили басист Мартін Хепрікссон, ударник Андерс Іварп і вокаліст Андерс Фріден, зараз більше відомий як лідер In Flames.

Офіційний сайт: http://www.darktranquillity.com

Myspace: http://www.myspace.com/dtofficial

Стиль(і): Melodic Death Metal

Країна: Швеція

Фестивалі: Global East Rock Festival Georgia 2011

Додав: leonidovna

Проект виник в Гетеборзі під ім'ям Sceptic Boiler в 1989 році. Перше демо "Enfeebled Earth" команда випустила в стилі треш, але згодом музиканти спробували змішати дез з трешем і додати ліричні партії. Результат хлопцям припав до душі, але через зміну стилю було прийнято рішення перейменувати команду в Dark Tranquillity (укр. "Похмурий Спокій"). У 1991 році під новою назвою було випущено демо "Trail Of Life Decayed", а в 1992 році - міні CD "A Moonclad Reflection". Тиражі цих робіт були невеликі (до 1000 шт.) і тому відразу стали раритетами.

У 1993 році польський лейбл "Carnage Records" помітив DT і, уклавши контракт, перевидає дві перші роботи, а пізніше випускає перший "справжній" CD "Skydancer". У цьому ж році Мікаель Станне приймає участь у запису дебютного альбому друзів "In Flames". У "Lunar Strain" всі вокальні партії виконав не хто інший, як Станне, а Андерс Фріден і зовсім залишився в In Flames співати назавжди. Вокальні обов'язки в Dark Tranquillity взяв на себе Мікаель Станне, а Фредерік Йоханссон став грати на гітарі.

Склад Dark Tranquillity

  • Мікаель Станне — вокал (1994−), гітара, бек-вокал (1989−1994)
  • Ніклас Сундін — гітара(1989−)
  • Мартін Хенрікссон — гітара(1998−), бас-гітара (1989−1998)
  • Даніель Антонссон — бас-гітара (2008-)
  • Мартін Брендстрьом — клавішні і електроніка (1998−)
  • Андерс Їварп — ударні (1989−)

Колишні учасники:

  • Андерс Фріден — вокал (1989−1993)
  • Фредерік Йоханссон — гітара (1993−1998)
  • Міхаель Ніклассон — бас-гітара (1998−2008)

Між тим, Мікаель Станне і Ніклас Сундін, крім участі в DT, паралельно ще встигали пограти на гітарах в проекті "HammerFall". Дебютом Мікаеля як соліста став кавер "My Friend of Misery" для трибют Metallica "Metal Militia-l".

Дискографія Dark Tranquillity

  • 1993 - Skydancer
  • 1995 - The Gallery
  • 1997 - The Mind's I
  • 1998 - Projector
  • 2000 - Haven
  • 2002 - Damage Done
  • 2005 - Character
  • 2007 - Fiction
  • 2010 - We Are the Void

У 1995 році Dark Tranquillity укладає контракт з великою компанією "Osmose Productions" за сприяння якої випускають міні CD "Of Chaos and Eternal Night" і свій фантастичний потужний повнометражний CD "The Gallery".

Хлопці працюють не покладаючи рук і в 1996 році випускають міні CD "The Mind's I". У цьому ж році було знято перший VHS "Zodijackyl Light", що містить перший кліп Dark Tranquillity.

У 1998 році після виходу "The Mind's I" в продажу з'являється другий VHS "World Domination Tour", після чого DT покинули Osmose і підписали контракт з найбільшим лейблом Century Media, з яким працюють донині. У колективі відбуваються деякі зміни: гітарист Фредрік Йоханссон залишив Dark Tranquillity, а його місце зайняв Мартін Хенрікссон, чий бас тепер тримає Майкл Ніклассон.

Гурт робить офіційну заяву про те, що їм набридло грати дез-метал і музиканти прагнуть змін, які не змусять себе чекати. Багато фанів подібну заяву прийняли "в штики". У 1999 році, після релізу четвертого альбому "Projector" частина прихильників розкритикували CD в пух і прах, інша частина зрозуміла DT і прийняла альбом, а також з'явились нові фани. Музиканти відповіли на критику тим, що взяли в колектив клавішника Мартіна Брендстрема, заявивши тим самим, що "Projector" все ж таки поклав початок новому стилю Dark Tranquillity. Альбом, незважаючи ні на що, був в номінації на шведську премію Греммі.

Команда ні на мить не припиняла рости і розвиватися. П'ятий альбом "Haven" відрізняється від попередніх тим, що Мікаель майже повністю переключився на чистий вокал, а також "не останню скрипку" у записі зіграли синтезатори. "Дідусі мелодік-дета", так би мовити, не побоялися новомодних експериментів.

Чистий вокал соліста несподівано зник у шостому творінні "Damage Done". Самий агресивний і злий альбом повернув старих шанувальників і поповнив ряди нових фанів.

У 2004 році Dark Tranquillity випускають збірник "Exposures - In Retrospect And Denial", присвячений десятиріччю гурту. У продаж надійшла робота на двох дисках: перший диск - збірка, а другий - концертник. Також реліз містив брошуру з розповіддю про сам гурт і фотографії всіх учасників, як нинішніх, так і колишніх. У тому ж році виходить міні CD "Lost to Apathy", однойменний сингл на який зайняв 47 місце в шведських чартах. На пісню також був знятий кліп.

У 2005 році вийшов "Character". Особливих похвал реліз не отримав, робота вважається слабкою й невдалою.

На наступному альбомі "Fiction" (2007) Станне виконав вокальні партії "нормальним" голосом. Сам альбом вийшов лютим і похмурим. Для запису "The Mundane And A Magic" була запрошена в якості гостя вокалістка Нелл Сігланд з Theatre Of Tragedy.

У серпні 2008 з особистих причин пішов з команди басист Мікаель Ніклассон. На заміну йому взяли Даніеля Антонссона з Soilwork.

У 2009 році вийшла збірка "Yesterworlds" і DVD "Where Death Is Most Alive".

На початку 2010 року з'явився на світ альбом "We Are the Void", а у вересні Dark Tranquillity виступили як хедлайнери на фестивалі Global East Rock Festival в Києві в третій фінальний день.

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи Dark Tranquillity

Dark Tranquillity - Therein
Додав: Se7en
Переглядів: 448657
Тривалість: 05:58
Dark Tranquillity - Monochromatic Stains
Додав: Se7en
Переглядів: 560343
Тривалість: 03:42
Dark Tranquillity - The New Build
Додав: Se7en
Переглядів: 107800
Тривалість: 04:09
Dark Tranquillity - Lost to Apathy
Додав: Se7en
Переглядів: 488386
Тривалість: 04:01
Dark Tranquillity - Focus Shift
Додав: Se7en
Переглядів: 962456
Тривалість: 03:40
Dark Tranquillity - Misery's Crown
Додав: Se7en
Переглядів: 710688
Тривалість: 04:17
Dark Tranquillity - Shadow In Our Blood
Додав: Se7en
Переглядів: 540364
Тривалість: 03:49
Dark Tranquillity - Zodijackyl Lights
Додав: Se7en
Переглядів: 77708
Тривалість: 03:43
Dark Tranquillity - Hedon
Додав: Se7en
Переглядів: 140025
Тривалість: 05:30

Інші оголошені на Global East Rock Festival Georgia 2011 гурти: Amatory, Carthagods, Cemetery Of Scream, Defenders Of Tanelorn, Dismorial, Divahar, Ken Hensley, Lock Up, Metal ScenT, Metsatöll, Moribund Oblivion, Rema, Sabaton, Signs, Silence Lies Fear, W.H.I.T.E.

Створено: 23 вересня 2010 р. 12:40 Відредаговано: 15 липня 2011 р. 21:24
Tarja